BIOGRAFIE

Madalina Pasol

Pianist concertist

divider

A INCEPUT CU -

An endless passion for music, for voices,
for discovery, for people, for life.

Madalina Pasol este nascuta la Bucuresti, Romania. Dupa absolvirea Liceului de Arta „G. Enescu“ a obtinut o bursa de studii la Universitatea de Arte din Berlin (Universität de Künste Berlin) – Germania, la clasa prof. Georg Sava si apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obtine bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög“ a Senatului Cultural German oferita pentru cursurile de Master, precum si diploma de Pianist Concertist.

Activitatea artistica a Madalinei Pasol a fost recunoscuta prin premii, burse, diplome la concursuri nationale si internationale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundatiei Paul Hindemith, bursa Universitatii de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universitatii de Muzica din Bucuresti, bursa a Fundatiei Georg Schumann, Concursul International pentru pian Feruccio Busoni, Concursul International ARD – München, Marele Premiu –  Concursul International de concerte Targu Mures.

In turneele sale Madalina Pasol a concertat ca solista, sau in formatii camerale impreuna cu solisti si artisti de renume mondial precum Clarinetistul Giora Feidmann in Filarmonica in Berlin, Jakov Kreizberg si Orchestra Operei Comice din Berlin, Orchestra Universitatii de Arte din Berlin. In Romania Madalina Pasol a concertat cu filarmonicile din Arad, Constanta, Ploiesti, Craiova, Targu-Mures, Orchestra de camera a Radiodifuziunii Romane impreuna cu dirijorii Cristian Brancusi, Ludovic Bacs, Paul Popescu, Iosif Conta, Robert Houlihan, Jin Wang. Pianista a inregistrat si filmat printre altele pentru Radio si Televiziunea Romana, Deutschland Radio, Japan Television Productions, TVR Cultural, RBB Kulturradio Germania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural.

In perioada 2010 – 2014 Madalina Pasol a fost doctoranda si cadru didactic al Universitatii de Muzica din Bucuresti.

Din anul 2011 – 2016 a colaborat cu urmatoarele institutii: Filarmonica George Enescu – Bucuresti, Filarmonica Oltenia Craiova, Music Film Festival ARCUB 2015 – 2016, Filarmonica Banatul Timisoara, Serile Lipatti – Conacul Fundateanca, Centrul de Cultura Arcus, Centrul de Cultura Aurel Stroe, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, TVR Cultural, Institutul de Arte, Festivalul PianoMarathon, Liceul De Arta „Marin Sorescu“ – Craiova, Colegiul National de Muzica „George Enescu“ – Bucuresti, Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti“ – Bucuresti, Muzeul „George Enescu“ Lotte Lehmann Akademie Perleberg – Germania, Bode Museum Berlin – Germania, Institutul Cultural Roman – Berlin – Germania, Bucharest Music Film Festival. In Mai 2016 Madalina Pasol a fost invitata sa sustina un recital in cadrul BNR cu ocazia sarbatoririi a 35 de ani de la zborul in spatiul cosmic al astronautului Dorin Prunariu.

Din anul 2014 Madalina Pasol se dedica promovarii tinerelor talente, artistilor romani si valorilor culturale nationale pe plan regional si international in cadrul Institutul de Arte, cu functia de presedinte al acestei Institutii. Institutul de Arte este partener al Sommerkonzerte Bode Museum Berlin – Germania, Concursului International de la Craiova, Concursului International „Tudor Dumitrescu“, Festivalului PianoMarathon – Bucuresti. Prin initiative culturale precum „Pianina – Play me – CANTA!“ in colaborare cu Metrorex – Bucuresti si concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015 organizat de ARCUB, Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la infiintare o institutuie culturala care promoveaza arta si cultura in spatii neconventionale, astfel cultura devenind un bun al tuturor. In anul 2016 Madalina Pasol a colaborat cu Banca Nationala, Festivalul Music Film Festival – ARCUB unde a interpretat concertul de P.I. Ceaikovsky, Filarmonica George Enescu si a debutat in cadrul Jazz Festival Ferentari Editia 1 cu un program de muzica jazz. In Septembrie 2017 participa la Festivalul George Enescu impreuna cu Orchestra de Camera a Radiodifuziunii Romane.

Madalina Pasol a sustinut cursuri de maiestrie, concerte si recitaluri in Europa si Asia si a fost invitata in jurii ale concursuilor de pian nationale si internationale.